مسجد ایاصوفیه

مسجد ایاصوفیه (Hagia Sophia) یکی از مشهورترین و تمام عیارترین بناهای تاریخی در استانبول است . این بنا که در واقع مسجد بوده ، به عنوان یک نماد بارز از آثار معماری بیزانسی و عثمانی شناخته می‌شود . ایاصوفیه با طراحی شگفت‌انگیز ، معماری بارز و تاریخچه فراگیر خود ، هر ساله میلیون‌ها گردشگر را به سوی خود جذب می‌کند.

ایاصوفیه در سال 537 میلادی توسط امپراطور بیزانسی یوستینیان اول ساخته شد . این بنا در ابتدا به عنوان کلیسای بزرگ شناخته می‌شد و به نام ” مقدس دانش ” یا ” مقدس حکمت ” شناخته می‌شد . با سقوط امپراتوری بیزانس و فتح استانبول توسط سلطنت عثمانی ، ایاصوفیه به مسجدی تبدیل شد و به نام “مسجد آیاصوفیه” شناخته می‌شد . در سال 1935 ، در زمان حکومت جمهوری ترکیه ، ایاصوفیه به موزه‌ تبدیل شد و در سال 2020 مجدد این بنا را با عنوان مسجد نام گذاری کردند.

مسجد ایاصوفیه روبه روی مسجد بزرگ سلطان احمد قرار دارد ، البته ابتدا مسجد ایاصوفیه ساخته شد و سپس سلطان احمد فاتح روبه روی آن مسجدی بزرگتر ساخت و با نام خود نام گذاری کرد البته امروزه در سطح بین المللی مسجد احمدسلطان با نام Blue mosque شناخته می شود ، حمام خرم سلطان نیز در میان این دو مسجد واقع شده است .

همینطور کاخ توپکاپی که در میان ایرانی ها با عنوان کاخ سلطان سلیمان شناخته می شود پشت مسجد ایاصوفیه و در کنار ساحل قرار دارد ، توصیه می کنیم حتما برای بازدید به این فضای بی نظیر سربزنید .

در نزدیکی مسجد ایاصوفیه آرامگاه سلطان احمد و بزرگانی از خانواده ی عثمانی نیز قرار دارد.

ورود به مسجد موزه ی ایاصوفیه و مقبره ی سلطان احمد برای عموم رایگان است .

برای رسیدن به مسجد ایاصوفیه و دیگر فضاهای تاریخی موجود در این منطقه می توانید با تراموا یا دیگر وسایل نقلیه عمومی به ایستگاه سلطان احمد بروید .

دقت داشته باشید محله ی اطراف این بناها بسیار شلوغ و پرتردد می باشد و رفت و آمد به این منطقه با اتومبیل شخصی کار بسیار دشواری است.

لوکیشن ( آدرس ) مسجد ایاصوفیه را در لینک زیر مشاهده کنید :

https://www.google.com/maps/place/Hagia+Sophia/@41.008583,28.980175,15z/data=!4m6!3m5!1s0x14cab9be92011c27:0x236e6f6f37444fae!8m2!3d41.008583!4d28.980175!16zL20vMGJyNXE?entry=ttu

طراحی ایاصوفیه با ترکیبی از سبک‌های معماری بیزانسی و اسلامی انجام شده است . نمای خارجی بنا با استفاده از کاشی‌های طلایی و برنزی زیبا ، زیبایی و بزرگنمایی را به هرچشمی که از دور به سوی ایاصوفیه نگریسته ، القا می‌کند . درون ایاصوفیه نیز تمثال‌های مذهبی ، موزائیک‌های شگفت‌انگیز و آرامگاهان مهم شخصیت‌های تاریخی مانند سلطان محمد الفاتح را مشاهده می‌کنید .

مسجد ایاصوفیه تا به امروز همچنان نمادی از فرهنگ و تاریخ استانبول است . این بنا با جلوه‌های خیره‌کننده خود ، عاشقان هنر و تاریخ را در سفری به گذشته‌ای بی‌نظیر همراه می‌کند . از جمله مواردی که باید در ایاصوفیه مشاهده کنید ، می‌توان به کتابخانه ، مینای بزرگ و تزئینات زیبای دیوارها و … اشاره کرد

یکی از اطلاعات مکمل درباره مسجد ایاصوفیه، مربوط به بزرگی و اهمیت تاریخی آن است . مسجد ایاصوفیه به عنوان یکی از بناهای مهم در تاریخ امپراتوری بیزانس شناخته می‌شود. ساخت این بنا حدود 5 سال طول کشید تا به پایان برسد. با طراحی بزرگوارانه و مهارت بی‌نظیر معماران و هنرمندان آن زمان ، ایاصوفیه به یک شاهکار هنری تبدیل شد و الگوی برتری در معماری بیزانسی شد.

مسجد ایاصوفیه همچنین دارای یکی از بزرگ‌ترین مینای جهان است. این مینا که در اوج عظمت امپراطوری بیزانس ساخته شده است، به خوبی نماد تمکین امپراطوری از طرف خداوند و معبد مقدس در وجود مسیحیت می‌باشد . تزئینات داخلی مینا ، شامل موزائیک‌های رنگارنگ و آرمانی‌های طلایی است که بیانگر فرشتگان ، پیامبران و صحنه‌های مذهبی مختلف می‌شوند.

یک اطلاعات مهم دیگر درباره مسجد ایاصوفیه ، تأثیر این بنا در معماری جهان است . مسجد ایاصوفیه به عنوان یکی از نمادهای بارز معماری بیزانسی ، الگویی برای بسیاری از بناهای بعدی در اروپا و خاورمیانه شده است . تأثیر مسجد ایاصوفیه را می‌توان در معماری مسجد‌ها و کلیساهای بسیاری از جمله کاخ توپکاپی در استانبول و کلیسای سانت پیتر در واتیکان دید .

مسجد ایاصوفیه در سال 1985 توسط سازمان ملل متحد به عنوان میراث جهانی ثبت شد و همچنان به عنوان یکی از مقاصد محبوب گردشگری در جهان شناخته می‌شود . با بازدید از مسجد ایاصوفیه ، شما می‌توانید از بزرگترین و قدیمی‌ترین موزه استانبول لذت ببرید و همچنین به تاریخچه و فرهنگ شهر نزدیک شوید.

به طور کلی ، ایاصوفیه با بزرگی و زیبایی خاص خود ، از نمادهای فرهنگی و تاریخی استانبول است که گردشگران را به خود جذب می‌کند . با دیدن این بنا بزرگ و کاشی‌های زیبای آن ، شما در جذابیت و بزرگنمایی امپراطوری بیزانسی و تاریخ استانبول غرق خواهید شد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *